Ik wil het zelf vertellen

Vroeger dacht ik niet na over de uitvaart.

Maar hoe ouder je wordt hoe meer mensen je verliest aan de meest vreselijke ziektes, dus ging ik maar eens nadenken over mijn eigen uitvaart.

Wat zou ik nou willen?

 

Ik wil het zo:

We stoppen met de rouwauto waarin ik lig (uiteraard in een prachtige wit glimmende kist) aan het begin van een mooi pad voor het crematorium. Een pad met aan beide kanten een rij met bomen.

 

Swingend naar het crematorium

Daar dragen de dragers van de dragersgroep Wie Kan Doe mij dansend en swingend naar het crematorium, met swingende met een dixieband erachter aan.

De uitvaart moet voor mij een feestje zijn, afscheid van het leven.

Ik word binnengehaald in het crematorium en het nummer van Prince met I would die 4 u wordt afgespeeld. Dit is een van mijn lievelingsnummers.  Daarna wordt er gesproken en draait er een slideshow aan foto’s achter de sprekers.

Tevens wordt de uitvaart gefilmd en gefotografeerd. Dat zou toch prachtig zijn voor de nabestaanden om deze dag nog eens te zien zonder dat je in die roes van rouw zit.

 

Mijn eigen videoboodschap

Na een aantal prachtige nummers te hebben gehoord tijdens de afscheidsplechtigheid komt er nog iets. Ik verras iedereen met mijn eigen persoonlijke videoboodschap naar de mensen toe.

 

Het is voor mij belangrijk om nog eens te zeggen hoeveel ik iedereen waardeer en hoeveel ze voor mij hebben betekend.

En ik eindig met de woorden: Heb ik toch het laatste woord, ik zeg proost!!!!!!

 

zandstrand

Belangrijk
Daarom is het belangrijk dat je zaken van besproken regelt, waardoor de familie weet wat ze moeten doen: voor Diana geldt: een witte kist, dansende dragers, haar lievelingsnummer van Prince, haar eigen videoboodschap.  Prachtige wensen, nu alvast duidelijk voor iedereen.

 

 

Regie
Denk nu al na over je uitvaart. Wie regelt wat? Neem zelf de regie voor later en zorg dat alles tot in de puntjes verzorgd wordt.  
Kortom: Nu regelen voor later en blijf baas over je eigen uitvaart